Emlékezem Otthon Romantikus fészekhinta

Romantikus fészekhinta

0 Comments

Lehet, hogy mainstream az ízlésem, de az egyik kedvenc versem Kosztolányi Dezsőtől az Akarsz-e játszani?

Személy szerint nagyon kedvelem ennek a versnek a játékosságát, pajkos, ámde mégis komoly hangvételét, melyet csak egy felnőtt, az élet nehézségeit már megtapasztalt ember tud leírni, aki bár empirikus módon szembesült a való világ nehézségeivel, mégis azoknak megoldását abban látja, hogy örök vidámsággal, illetve egy segítő partnerrel, társsal az oldalán fog azokon keresztülmenni.

Egyetlen ember van, akinek nem megyek az agyára ezekkel a bölcsészkedő gondolatokkal, a férjem, akinek akkor már azért majdnem az agyára mentem, amikor ennek a versnek az idézésével és a hozzá tartozó interpretációval akartam rávenni, hogy vegye meg azt a fészekhintát, amit kinéztem. De végül úgy döntött, hogy lenyeli a békát és bekerül a fészekhinta a webáruház kosarába.

Azóta egy fészekhinta büszke tulajdonosai vagyunk, melyet az erkélyünkre tettünk ki kert hiányában. Viszont ez az ötlet nem is volt olyan katasztrofális, hiszen sokkal romantikusabb az erkélyen egy fészekhintában együtt inni a kávét, mintha mondjuk ugyanezt bent csinálnánk a kanapén. Így sokkal költőibb – szerintem.

Leave a Reply