Emlékezem Játszótér Milyen ma egy közterületi játszótér?

Milyen ma egy közterületi játszótér?

0 Comments

A mai gyerekeknek meglehetősen jó dolguk van, ha a boltok játék kínálatát nézzük. Számos olyan újfajta játék van már az áruházak kínálatában, melyek széleskörű igényeket, ízléseket elégítenek ki, míg a mi időnkben jóval kisebb volt a kínálat. Hogy milyen ma egy közterületi játszótér?

Jobban felszerelt, mint amilyen a mi időnkben volt és erről könnyen meggyőződhetsz, akár akkor is, ha csak távolról odapislantasz az egyikre. A közterületi játszótér esete nagyjából ugyanolyan, mint amilyen a játékbolti játékoké: az eszközök színesebbek, tartósabbak, jóval biztonságosabbak, mint a régiek.

Az utóbbi időszakban olyan játszótéri elemeket fejlesztettek ki, melyek az EU-s szabványnak is megfelelnek, azaz azok a játszóterek, melyek pályázati pénzekből lesznek készítve vagy felújítva, legyen az közterületi játszótér vagy épp egy intézmény játszótere, olyan eszközökből kell állniuk majd, mely ezeknek megfeleltethetők. A Faberland vállalat ilyen közterületi játszóterek, parkosításhoz szükséges eszközök, kültéri fitnesztermek telepítésével is foglalkozik, melyek a legújabb trendeknek és előírásoknak megfelelően készülnek. A mai játszóterek között is találunk ugyan fa elemeket, de a legtöbb esetben műanyag és acél felhasználásával készülnek a közterületi játszóterek elemei, ezen felül pedig biztonságossá teszik ezeket olyan szempontból is, hogy mondjuk a trambulinokat a földbe mélyesztik, a homokozókat, kisebb elemeket ponyvák alá vonják és így kisebb a lehetősége annak, hogy a gyerekek sérüléseket szenvedjenek el.

Leave a Reply