Emlékezem Tech Felhő szerver

Felhő szerver

0 Comments

A Cloud VPS szerverrel, vagyis a felhőalapú virtualizációs infrastruktúra kifejezéssel ma már egyre többet találkozunk. Annak ellenére, hogy ez technológia egy új találmány, ahhoz képest egyre gyorsabban terjed el a világon.

Miben más ez a szerver, mint a többi? A szerverek nem a saját hálózatukon vagy valamilyen önálló dedikált gépen dolgoznak, hanem egy hatalmas számítási képességgel és óriási tárhellyel rendelkező szerverfarmon, amely több száz szerverkapcsolatból áll. Az ilyen szerverfarmok létrehozásakor nagyon fontos odafigyelni, hogy az infrastruktúra hibatűrése sokkal nagyobb legyen, valamint, hogy a szerverek, és a hálózati eszközök is a szükségesnél nagyobb mennyiségben legyenek elérhetőek. Ez azért fontos, hogy mikor egy eszköz meghibásodik akkor az ne terjedjen tovább a felhőbe, ugyanis az ott lévő szerverek át tudják venni a hibát.

Erre a szolgáltatásra nagyon szükségük van azoknak, akik weboldalakon, vagy hasonló nagy teljesítményű oldalakon dolgoznak, ugyanis nekik szükségük van nagy teljesítményre, és tárhelyre.

Leave a Reply