Emlékezem Ingatlan Tisztítási tippek laminált padló karbantartásához

Tisztítási tippek laminált padló karbantartásához

0 Comments

laminált padló

Számos előnye mellett azért is népszerű a laminált padló, mert ápolása egyszerű, és összességében kevesebb karbantartást igényel, mint a legtöbb melegburkolat. A kitűnő állapot tartósítása azonban nem megy magától, ezért érdemes utánajárni a karbantartási tippeknek, illetve fontos, hogy ezeket rutinosan elsajátítsuk. Ebben igyekszünk most gyakorlati tanácsokkal segíteni.

A laminált padlókat nem szükséges napi szinten különösebben tisztítani. Természetesen a por leülepedését ne várjuk meg, egyébként elegendő a rendszeres porszívózás és söprés. Nagyjából hetente beiktathatunk egy diszkrét felmosást, hogy a makacsabb szennyeződéseket is eltávolítsuk a laminált padló felületéről. Ilyenkor ügyeljünk arra, hogy jó erősen csavarjuk ki a vizet a felmosóban, mert a bő vizet csak a speciális vízálló típusok bírják.

Emellett érdemes a felmosó vízbe padlótisztító szert keverni, a súroló, vaxoló szereket azonban kerüljük. Ha nem jutunk kielégítő eredményre, akkor acetonos vagy alkoholos tisztító szerek is szóba jöhetnek, de ezekkel óvatosan bánjunk, és lehetőleg ritkán használjuk őket. Ilyen helyzetben javasolt próbatisztítást végezni a laminált padlónak egy kevésbé feltűnő és értékes részén.

Gyakran a laminált padló szennyeződése vagy kopása a parketta közvetlen, extrém terhelése és más bútorokkal, tárgyakkal való érintkezése miatt következik be. Ezeket a behatásokat többféle módszerrel tudjuk minimalizálni. Egyrészt a padló szőnyeg komoly védelmet képes biztosítani.

A súrlódást, túlterhelődést pedig úgy tudjuk kiküszöbölni, ha az érintkező felületekre minél több helyen védő filcet, szilikon vagy gumiborítást és alátétet helyezünk. Végül lényeges, hogy a választott padló vastagsága összhangban legyen az előírt terhelési szinttel.

Leave a Reply