Emlékezem Ingatlan Egy megfelelő terménytároló létfontosságú a mezőgazdasági növekedéshez

Egy megfelelő terménytároló létfontosságú a mezőgazdasági növekedéshez

0 Comments

terménytároló

A hazánk az egyik fontos gyümölcs-, zöldségtermelő a környéken és az ország jelentős mértékben függ az exporttól is, hogy biztosítsa az élelmezésbiztonságot és a tápanyag-ellátást.

Számos akadály van, mint például a modern berendezések hiánya, a hiteláramlás szűkössége, a befektetések hiánya , amelyek hátráltathatják ennek az ágazatnak a növekedését.A mezőgazdasági szektor szenvedésének másik döntő oka a törékeny raktározási rendszer. Ezt az ágazatot átitatja a gyenge logisztika. A nem megfelelő raktározási lehetőségek, valamint a hibás szállítás és a hűtőtárolók fokozták a termékpazarlást.

Számos folyamatban lévő ötlet létezik a problémák megoldására, és egy megfelelő terménytároló fontos szerepet játszik ebben. Ezenkívül a digitális e-NAM, amely közvetlenül összeköti a gazdálkodókat a vásárlókkal, és lehetőséget ad nekik az árak kiválasztására közvetítők beavatkozása nélkül, megkönnyíti a termék gyors értékesítését, ezáltal csökkenti a termésveszteséget.

Ezen túlmenően a kormány közvetlen kapcsolatot képzel el a gazdálkodók és a kiskereskedelmi egységek között megfelelő élelmiszerparkok és terménytárolók biztosításával, a minőségbiztosítás és a kapacitásépítés precíz odafigyelésével. A kormány számos terménytároló létrehozását. Az ilyen ötletek nemcsak csökkenthetik a pazarlást, hanem növelhetik a foglalkoztatást és a vállalkozói kedvet is.

Jelenleg több nagyobb terménytároló található a hazánkban, amelyek a legkorszerűbb infrastruktúrát biztosítják a gazdálkodók és a piac összekapcsolásához elsődleges feldolgozó központokon. A romlandó burgonya-, hagyma- és paradicsomtermékek értéknövelésében is kulcsfontosságú a terménytárolónak a szerepe, amely segíthet a gazdáknak az áringadozásban is.

Leave a Reply