Emlékezem Hit Szükséged van a kitartásra

Szükséged van a kitartásra

0 Comments

futás

Néhány hónappal ezelőtt találkoztam egy barátommal reggelizni. Amikor megkérdeztem tőle, hogyan van, azt válaszolta: “Kitartó vagyok.”Ha válasza nem hangzik figyelemre méltónak, csak azért van, mert nem ismeri az elmúlt évben a szellemében tomboló, üvöltő vihart, valamint a könyörtelen kérdéseket és kétségeket, amelyek nyomást gyakoroltak rá.

A gonosz szellemi erőivel (Efezus 6:12) küzdött a hitért folytatott heves, dezorientáló harcban (1Timóteus 6:12), miközben hűen vezetett egy fiatal, növekvő családot, segített (két szakmában) vezetni egy fiatal, növekvő egyházat, és segít (szakmailag) vezetni egy fiatal, növekvő, egyre jobban látható szolgálatot. Ráadásul a normális élet stresszei is ott voltak. Kevesen tudták, hogy aez az időszak mekkora erőt követelt tőle. Kitartó volt, és ez figyelemre méltó.

Amikor megfigyeljük a barátomhoz hasonló embereket, akik ilyen nehéz küzdelmet szenvednek, gyakran érezzük azt az irgalmas lendületet, hogy megpróbáljuk enyhíteni a gyötrelmüket. Ez szerető impulzus lehet, és időnként pontosan azt kell tennünk. De észlelőnek és óvatosnak kell lennünk, mert néha nem az. Valójában megpróbálhatunk elvenni valamit, amit az Úr ad: az állóképességet.

 

Szerető ajándék fájdalmas csomagban

Az Újszövetség egyértelművé teszi, hogy a keresztény számára a kitartás fejlesztése elengedhetetlen. Azt mondja nekünk, hogy „a nehéz út vezet az életbe” (Máté 7:14), és minden bizonnyal tüzes megpróbáltatások fognak ránk törni (1 Péter 4:12).

Amikor mennyei Atyánk elhatározza, hogy a kitartás ajándékát adja nekünk, ez az egyik legértékesebb, legszeretőbb ajándék, amelyet tőle kaphatunk. De hogyan nyerhető az állóképesség? Lehet, hogy tudja a választ: fájdalom. Nincs megkerülhető út. A megnövekedett állóképesség minden formáját csak azzal a fegyelemmel érjük el, hogy arra kényszerítjük magunkat, hogy túllépjünk a jelenlegi határainkon és kitartsunk kellemetlen, olykor kínos időszakokat átélve.

Szóval, milyen csomagra kell számítanunk, hogy Isten szeretetteljes kitartó ajándéka megérkezzen? Olyan, amely „inkább fájdalmasnak tűnik, mint kellemesnek” (Zsidók 12:11): a fegyelem időszaka.

 

Szükséges a kitartás

Isten fegyelme összezavaró élmény lehet a keresztények számára. Minden bizonnyal a Hébereknek szóló levél eredeti címzettjeinek szólt. Egyházként Krisztusba vetett hitük miatt az üldözés és a társadalmi elidegenedés különféle formáit szenvedték el. Ők is üvöltő szellemi viharban voltak, folyamatosan nyomasztották saját kérdéseik és kétségeik.

Elfáradtak és elbátortalanodtak. Pál figyelmeztette őket, hogy erre szükségük van, hogy áttudják venni az ígéreteket.

 

Isten fiakként kezel minket

Isten gyermekeinek minden korban szüksége van erre az emlékeztetőre. Ezért hívta fel az olvasóinak a figyelmét a szerző egy ősi közmondásra, amelyet mindannyian ismertek, és azt mondta: “Elfelejtettétek azt a buzdítást, amely fiakként szólít meg?”

Egy ilyen gyötrelmes tapasztalatnak hosszú távú, megszentelő és kielégítő célja van.

Leave a Reply