Emlékezem Otthon Mitől lesz egy otthon otthonos? Beleillik ebbe a műfű?

Mitől lesz egy otthon otthonos? Beleillik ebbe a műfű?

0 Comments

Sokan vagyunk gondban olyankor, amikor az otthonunk berendezésére kerül a sor. Mikor lesz egy otthon otthonos? Egyáltalán mi kell ahhoz, hogy egy lakás, egy udvar az “otthonosság érzetét” keltse. Nem is olyan könnyű erre a kérdésre válaszolni, pláne nem, ha mondjuk azt sem tudjuk biztosan, hogy nekünk milyen a stílusunk.

Az azonban biztos, hogy sosem fogjuk addig otthon érezni magunkat egy helyen, amíg nem érezzük azt, hogy ez reprezentálja a mi stílusunkat, így az első és legfontosabb az, hogy azt mérlegeljük, hogy nekünk mi tetszik. Kössünk kompromisszumokat a családtagjainkkal, legyünk rugalmasok és kezdjünk el autodidakta módon tanulni magunkról. Keressünk fel szakembereket, nézelődjünk a neten, inspirálódjunk.

Pár tippet azonban érdemes megfogadnunk, olyan általános szabályokat, mint mondjuk azt, hogy a rendezettség már félsiker. Mondjuk egy kert esetében könnyen rendezetté teremthetjük az udvar képét, ha az igazi fű helyett a műfüvet válasszuk. A műfű ugyanis nem igényel gondozást, törődést és a műfű telepítése csupán pár órát vesz igénybe, ráadásul a választék stílusban és színben is hatalmas.

A fények is nagyon fontos szerepet töltenek be egy otthon otthonossá tételében a műfű mellett, ahogy a kellemes, kerekded formák is elengedhetetlenek, ha egy olyan légkört szeretnénk teremteni, melyben a bensőnk egyszerűen megnyugszik. Színválasztás esetén bár bevonhatjuk kedvenc legélénkebb színeinket, de jobb ezekkel óvatosnak lenni. A natúr, természetes színek mindig kifizetődőbbek, de ezeket bátran feldobhatjuk a kedvenceinkkel.

Leave a Reply