Emlékezem Gazdaság A betanított munka fontossága és sokszínűsége

A betanított munka fontossága és sokszínűsége

0 Comments

betanított munka

Ugyan maga a betanítás szinte minden munkavégzésben valamilyen mértékben és formában megtalálható, de a betanított munka fogalma egy konkrét kategóriát jelent az állások között. A lényege, hogy nem igényel végzettséget, csupán egy nem túl hosszú betanítási időszakot, esetleg tanfolyamot.

Ezek az állások tehát szinte bárki számára elérhetőek és gyorsan betölthetőek, ezért igen népszerűek is. A bérezésük kezdetben nem kifejezetten magas, de a kedvező feltételek és a széles választék így is vonzóvá teszi a betanított munkákat. Nem lényegtelen szempont az sem, hogy a munkaadók számára szintén jól jön a folyamatos, gyakorlati besegítés, hiszen ezeknek a többségében könnyű fizikai munkáknak a hiányában jóformán leállna a gazdasági élet.

A betanított munka ráadásul a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cégek számára is jelentős hasznot hoz, mivel ezeknek az állásoknak a „forgása” a leggyorsabb, a kínálatuk pedig sohasem ér véget. A betanított munkáknak számtalan típusa különböztethető meg. A könnyű fizikai munkáknál maradva ilyenek például a kertészeti, gépészeti, karbantartói állások vagy éppen a takarító, logisztikai munkák, mint ahogy jó néhány vendéglátói munkakör.

Mindezeken belül természetesen még sokféle állástípus létezik, így a munkát keresők szabadon választhatnak az ízlésük és képességeik függvényében. Egy nemrégiben végzett elemzés szerint mostanában a két legjobban fizető és egyúttal legnépszerűbb betanított munka a rendelés összekészítő és csomagoló pozíció, valamint a takarításnak azok a típusai, amelyek valamilyen magánintézményhez vagy tehetősebb otthonhoz kötődnek.

Leave a Reply