Emlékezem Életmód Könnyű fizikai munka minden korosztálynak

Könnyű fizikai munka minden korosztálynak

0 Comments

Könnyű fizikai munka

A munka világában megkülönböztetünk szellemi és fizikai munkákat. Ugyan a szellemi munkák a kényelmesebb kategóriát jelentik első hallásra, azonban ez korántsem így van a gyakorlatban. Nehéz munka nemcsak az lehet, ami fizikai aktivitással jár, ugyanis agyban és az állandó koncentrációban, vagy akár a multinacionális nagyvállalatok daráló gépezetében még jobban le lehet fáradni, mint egy betanított könnyű fizikai munkától.

Ezért érdemes az első benyomást egy fogalom hallatán kicsit letakarítani, és átgondolni, mit is jelentenek pontosan ezek a meghatározások. Fizikai munkákon belül és megkülönböztetünk könnyű fizikai munkát, közepeset és nehezet. A könnyű fizikai munka körébe azok a munkák tartoznak, melyek elvégzéséhez ugyan szükséges egy bizonyos mennyiségű mozgás, járkálás, aktivitás a munkahelyen, ugyanakkor legtöbbször adott a leülés lehetősége is.

könnyű fizikai munka vállalása során a dolgozó nem emelhet 5-10 kg-nál nagyobb súlyt, továbbá a munkavégzés normál szobahőmérsékleten történik, nem átlagon felül magas vagy alacsony hőfokon. Ide egészen egyszerű betanított fizikai munkák tartoznak, amit diákoktól kezdve a felnőtteken át a jó egészségnek örvendő nyugdíjasok is el tudnak végezni.

A fizikai munkák besorolása egyébként az egy műszak elvégzéséhez szükséges energiafelhasználás alapján történik. A könnyű fizikai munka adja a legalacsonyabb fizikai aktivitást igénylő kategóriát. Betanított munkákért nézzen körül a biztoskesz.hu oldalán, ahol mindenféle állásajánlattal találkozhat, a diák korosztálytól egészen a nyugdíjas korosztályig!

Leave a Reply