Emlékezem Tech A professzionális környezet

A professzionális környezet

0 Comments

laptop

Sok cégnél szerver üzemeltetésekor felmerül az a kérdés, hogy hol tudják tárolni, ugyanis egy szervernek speciális környezetre van szüksége.

Általában ugyanazok a szolgáltatócégek vállalják a szervereinek elhelyezését, mint, akik nagy teljesítményű és kapacitású szervergépeken virtuális szervereket hoznak létre, és adják bérbe. Ennek a neve szerver hoszting, ami azt jelenti, hogy a szervereket, adattárolókat, és hálózati eszközöket szervteremben helyezik el, és a szervereket folyamatosan internettel, árammal látják el. Ezenfelül megfelelő klimatizálással látják el, ami nagyon fontos a szerver számára. El lehet mondani, hogy a szerverünk gyakorlatilag vendége lesz a szolgáltató szervertermében, ahol 24 órás védelmet biztosítanak a szerverünknek.

A szerver fenntartása 24 órás megfigyelést igényel, amit mi saját magunk nem tudunk megtenni, ezért is fontos ezt a szolgáltatást igénybe venni. Persze ez nem egy ingyenes szolgáltatás, ugyanis havi hoszting díjat kell fizetni, de ez egy olyan ár, ami mindenki számára megfizethető.

Leave a Reply