Emlékezem Otthon Miért válasszunk laminált padlót szőnyeg helyett?

Miért válasszunk laminált padlót szőnyeg helyett?

0 Comments

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon melyik a jobb választás: egy pihe puha szép padlószőnyeg, vagy inkább egy esztétikus laminált padló? A cikk írói elfogultak ugyan, de nézzük meg mindkét variánst pro-contra.

A szőnyegek bár nagyon nagy körben elterjedtté váltak az utóbbi pár évtizedben, de tudvalevő, hogy azért nem volt ez mindig így. A szőnyeghasználatot megelőzően évezredekig kő és faburkolatok voltak az otthonokban és csak kisebb szőnyegekkel terítették le azokat, hogy valamivel komfortosabbá, otthonosabbá, esztétikusabbá tegyék a közeget, vagy egyszerűen praktikus okokból meleget teremtsenek. A teljes padlót beterítő szőnyeg ma már megtalálható lakóházakban, irodákban, egyértelmű, hogy sok előnnyel rendelkeznek ezek, mondjuk gyermekes családokban az eséseket jól felfogják a szőnyegek és kevésbé is csúsznak, mint mondjuk egy kő járólap, vagy egy laminált padló.

Mégis történhetnek más jellegű balesetek, adódhatnak egyéb kellemetlenségek: például a szennyeződések elkerülése lehetetlen egy kisgyerekes családban, de felnőttek között is megesik, hogy a szőnyeg koszolódik, kisállatoknál meg pláne gondot okozhat az, hogy ételmaradék, különféle szennyeződések, vagy szőr kerül a szőnyegre, melynek teljes kitisztítása egy teljes padlóburkolat esetén nehézkes. Ez egészségügyi gondokat is okozhat hosszú távon, pláne, ha a kisgyerekek a földön csúsznak-másznak.

A laminált padló ezzel szemben jóval higiénikusabb megoldás, mert könnyen felmosható, porszívózható. Bár elsőre azt hinné az ember, hogy ezzel egyidejűleg rideg is egy ilyen burkolat, de ez nem igaz. A laminált padlók között számos nagyon meleg és kellemes hangulatú darab található, melyekre pusztán ránézni is örömteli. Ezen túl pedig ezeket is fel lehet, sőt, érdemes is feldobni kisebb szönyegekkel, melyeknek a tisztítása is könnyű. A laminált padlónak az esetében a fűtés még, ami kérdéses, mert önmagában valóban hidegebb hatást kelthet, mint a szőnyeg. Viszont padlófűtéssel ez a probléma is orvosolható.

Leave a Reply