Emlékezem Otthon Kültéren és beltéren egyaránt megállja a helyét a műfű

Kültéren és beltéren egyaránt megállja a helyét a műfű

0 Comments

A kültéri műfű használata ma már bevett szokás, a legtöbben, akik egy rendezett, harmonikusan kinéző kertet akarnak műpázsitot választanak, ahogy azok is, akik szeretnék a városi életterüket kicsit zöldebbé tenni és ezért belső területeken is alkalmazzák a műfüvet.

Nagyon nagy divat manapság a fürdőszobákat füvesíteni és természetesen itt sem igazi magról kisarjadt füvekkel dolgoznak.

Az eredeti azonban mégis csak a kültéri műfű, azaz amikor terekbe, vagy pedig teraszra tesszük ki a kültéri műfüvet. Itt a két platform elkülönítése nagyon fontos olyan szempontból, hogy nem mindegy milyen módszerrel, rakjuk le a műpázsitot. Kertekben ugyanis különösen fontos a megfelelő alapozás, az, hogy ne csak úgy kitegyük a gyepszőnyeget az előkészítés nélküli poros talajra, hanem megfelelő módon el kell egyenlíteni a talajt előtte, biztonsági hálót is lehelyeznek az ilyen típusú kültéri műfű alá, hogy a gazok, gyomnövények, élősködők, rágcsálók ne tudják keresztülszakítani azt. Könnyebb a dolgunk olyan kültéri műfüvek esetében, melyeket padlóburkolatra helyezünk le, betonra, csempére, teraszokon és erkélyeken, itt ugyanis egy kétoldalú ragasztó segítségével már könnyen elboldogulunk.

Atekintetben nincsen különbség műpázsit és műpázsit között, hogy melyik működik jobban teraszon vagy épp kertben, hiszen épp az a szintetikus gyep nagy előnye, hogy ezek egyáltalán nem függnek az időjárástól, se eső, se hó, se nap nem árthat nekik. A legviszontagságosabb éghajlati változások mellett is hosszútávú befektetés a műpázsit, mert állapotát és vonzó megjelenését akár 10 évig is megőrzi.

Leave a Reply